Izdelaj družinsko drevo

Otrok naj čez celoten velik list papirja nariše veliko drevo. Razložite mu, da boste izdelali družinsko drevo. Pogovor lahko navežete na to, kdo vse je vaša družina, kaj ima kdo rad, kdo kaj počne, kako si med seboj pomagate…

Če nimate fotografij vseh družinskih članov, jih lahko otrok nariše, vi pa mu pri tem pomagate. Lahko pa ta čas namenite ogledovanju albumov s slikami in iz njega izberete kakšno zanimivo, ki jo uporabite tudi pri izdelavi družinskega drevesa.

Otroku pomagajte izbrane slike oziroma fotografije nalepiti na drevo. Na vrhu naj bodo stari starši, na sredini starši, na dnu pa otroci. Če želite, lahko vključite še tete, strice, bratrance in sestrične ter celo domače ljubljenčke.

Na vrh lista napišite »DRUŽINSKO DREVO«. Če želite, lahko za vse člane napišete tudi imena in priimke z datumom rojstva ter narišete puščice, ki kažejo na njihovo sliko oziroma fotografijo.

Pri vsakem družinskem članu lahko dodate (nalepite, narišete) kaj zanimivega, kar posameznega člana najbolje opiše.

Ko je družinsko drevo narejeno, naj ga otrok predstavi ostalim družinskim članom. Pri tem mu pomagajte in ga pri pripovedovanju spodbujajte.

Potrebujete:

  • Fotografije družinskih članov
  • Papir
  • Škarje
  • Barvice
  • Lepilo

 

Ideja: BabyBook

KORAK K OTROKU

Naše poslanstvo je ozaveščanje in dajanje podpore ljudem, zato smo se odločili pozornost nameniti zagotavljanju zadostnih, jasnih, preprostih informacij, ki jih potrebujejo mlade družine.